vineri, 22 ianuarie 2016

Calea învingătorului obișnuit

Invingătorii sunt acei oameni care au învățat să caute mesajul pozitiv, darul sau valoarea într-o situație cu adevărat dificilă. A fi învingător înseamnă să poți gândi la un alt nivel, pentru că în momente de criză ai nevoie să îți recapeți repede echilibrul emoțional, activând puteri și resurse înnăscute pe care nici nu bănuiești că le-ai avea. Pornim de la convingerea că învingătorii au fost cândva oameni obișnuiți și că în fiecare dintre noi există resursele și calitățile unui învingător. 

Cursul ”Calea învingătorului obișnuit” este un curs pentru recunoaștere, transformare și dezvoltare personală. Dacă ești o persoană preocupată de MODUL ÎN CARE REACȚIONEZI LA PROVOCĂRILE VIEȚII, acest curs este creat pentru tine. Este structurat în 6 module, cîte un modul pe lună a câte 5 ore fiecare. Pe parcursul lui vei primi asistență și susținere pentru a-ți activa și exersa abilitățile necesare obținerii unei personalități de învingător. Vom folosi tehnici din psihoterapia integrativă, consiliere pentru dezvoltare personală, analiza tranzacțională, NLP, managementul schimbării, psihologie socială, neuroștiințe și experiența personală. 

Cursul ”Calea învingătorului obișnuit” îți va arăta:
* Cum să îți recapeți stabilitatea când viața deraiază de la cursul ei normal. 
* Cum să faci față situațiilor nedrepte într-o manieră eficientă folosindu-ți propriile abilități.
* Cum să te eliberezi de acele interdicții din copilărie, care te-au împiedicat să faci față problemelor eficient și să îți crești stima de sine prin propriile resurse.
* Cum să transformi dezastrul în oportunitate și putere, aplicand mecanismul sinergiei și al serendipității.
* Cum să eviți sau să destabilizezi jocurile psihologice de putere și manipulare, nemaifolosind rolurile de victimă, salvator sau persecutor.
* Cum să reușești într-o lume care se schimbă constant: ”Zi de zi merg pe calea succesului, am puterea reușitei!”

Pretul este 120Lei/modul de 5 ore.
Pentru participare, vă rugăm să vă înscrieți. Se consideră înscriși doar cei care confirmă prin e-mail sau telefon.
E-mail: consilier.calota@gmail.com
Telefonic: 0733.509.649

Despre traineri:

Luminița LEONTE, cursuri şi competenţe profesionale:
Educație:

2007 - 2010, Facultatea de Sociologie și Psihologie din București
1989 - 1994, Universitatea Tehnică "Ghe. Asachi" din Iași

Calificări: 
* Consilier de dezvoltare personală, dobândit în Dec 2015, 
Atestat de psiholog cu drept de liberă practică în supervizare

Competențe Anteprenoriale:
* Manager Proiect, dobândit în Aug 2013
* Formator, dobândit în Apr 2013

Lucrări publicate:
* Cartea ”Fitnessul Minții”, Ghid despre neuroplasticitatea creierului, 2015
* Cartea ”De ce n-aș fi mai sănătos decât sunt”, Strategii de vindecare sau ameliorare a bolilor emoționale, fizice și mentale, 2015

Traininguri:
Critical Thinking, Institut of Philosophical Practices in Paris, perioada Apr 2015 - Apr 2015

Certificări:
* Tehnician în activități financiare și comerciale, perioada 2013
* Competențe sociale și civice, perioada  2013  
NLP - Practitioner ARONLP, 2013

Este autoarea urmatoarelor proiecte și workshop-uri:
Om nou, Conștiință nouă, 2011,
Dreptul la fericire și puterea creației, 2012
Cele cinci limbaje ale iubirii, 2013
Ghidul unei vieți raționale,  2015
Mind-Up, Dezvoltare personală la adolescenți, 2013 - 2015
BiblioZen, 2012 - 2016, realizat în colaborare cu Biblioteca Jud. ”Gh, Asachi” din Iași

Conferințe:
Ce este Inteligența Spirituală, 2014 Iași
Gândirea pozitiva, mit sau realitate, 2012 Iași
Calea învingătorului obișnuit, 2016 Iași

În prezent este Vicepreședintele Asociației ”OMNOCON” din Iaşi și profesează la Cabinet individual de psihoterapie și dezvoltare personală. Date de contact:
Mobil: 0748.958.844
E-mail: psiholog.leonte@gmail.com

Eduard CALOTĂ, cursuri şi competenţe profesionale:
Educație:
  • Managementul Competitiv  - MBA (Master of Business Administration) - Open University of Great Britain - CODECS Romania
  • Managementul Relatiilor cu Clientii - MBA (Master of Business Administration) - Open University of Great Britain - CODECS Romania
  • Facultate TCM - Universitatea Tehnică „Ghe. ASACHI” Iași
Certificări, calificări:
  • Consilier Dezvoltare Personală
  • Absolvent al Seminarului "Critical Thinking" - Institute of Philosophical Practices in Paris
Experiență profesională:
  • Jurnalism / Editorial,
  • Management Administrativ / Logistică,
  • Relații publice,
  • Management,
  • Productie,
  • Vanzari,
  • Management de Proiecte,
  • Managementul Afacerilor. 
În prezent este Director de dezvoltare la VIPOIL și profesează la Cabinet individual de consiliere de dezvoltare personală. Date de contact:
Mobil: 0733.509.649
E-mail: consilier.calota@gmail.com

vineri, 8 ianuarie 2016

Triada Creației 1

Creatia pornind de la nivelul intentiei 


Un act de creatie universal se desfasoara pornind din planul cauzal al intentionarii sale si mergand pana in planul material al infaptuirii actiunilor corespunzatoare. A sari peste etape de timp, de rafinare si de sedimentare a procesului, nu eficientizeaza materializarea obiectivului sau autosustenanta sa. Nici a invada sau a submina alegerile si creatiile altora nu misca mai bine lucrurile, caci te scoate de pe fagasul universalitatii si creeaza drama si blocaje, adica un parcurs cu obstacole si durere. Intentia care are la baza o intelegere atat compasiva cat si confruntativa vizavi de ceea ce se urmareste a fi realizat, reprezinta cheia care deschide usa celui mai bun parcurs posibil pentru obiectivul vizat.
FOCUSAREA pe obiectiv se intampla in plan subtil prin triada intentie-concept-sentiment. In plan concret, FOCUSAREA devine MANIFESTARE si se intampla prin triada gand-cuvant-fapta, imputernicita pe fiecare element in parte de triada din subtil intentie-concept-sentiment. Dupa cum putem observa, subtilul este intotdeauna caramida concretului, pe care il alimenteaza si il articuleaza. O definitie sugestiva a elementelor din subtil ar fi urmatoarea:
Intentia poate fi definita drept un impuls creativ constient, focusat, non reactiv si non rezistiv de anticipatie a unui act de creatie. Intentia seteaza tinta, obiectivul, angajarea in procesul suspus examinarii si cocrearii.
Conceptul reprezinta segmentul mental al oricarui act de creatie, constructorul sau cel care proiecteaza totul in acord cu intentia. Conceptul analizeaza obiectivul si il structureaza ca si constructie informationala, ca imagine mentala, ca mecanism logic-intuitiv din care deriva ulterior afecte, respectiv noi intentii.
Sentimentul (sau afectul) este fiorul sufletesc al trairii propriei creatii, de la momentul intentionarii ei si pana la aducerea sa in manifestare. Afectele au intotdeauna legatura atat cu intentia, cat si cu procesul de conceptualizare iar mai apoi cu manifestarea propriuzisa. Atunci cand oricare dintre acestea nu sunt aliniate cu cerintele si rigorile Sinelui mai Inalt (esentialmente spirituale), cand lipsa unei anumite fiabilitati, armonii sau sincronicitati este ignorata, planul afectiv declanseaza stari sufletesti apasatoare prin care semnaleaza acest lucru, invitand la ajustari corespunzatoare.
Vom defini triada Intentie-Concept-Sentiment ca fiind Triunghiul Focusarii in plan subtil:

Vom defini triada Gand-Cuvant-Fapta ca fiind Triunghiul Manifestarii in plan concret:

Tinand cont de legatura directa cu planul subtil a triadei intentie-concept-sentiment si respectiv de legatura directa cu planul concret a triadei gand-cuvant-fapta, putem sa extrapolam si mai mult sferele de influenta ale celor doua triade, respectiv legatura cu dimensiunile Timp-Spatiu (Realitatea Metafizica) vs. Spatiu-Timp (Realitatea Fizica) a primei triade si respectiv a celei de-a doua:


Sunt multe observatii de facut pe marginea acestei diagrame. Observatii referitoare la interactiunea dintre planul subtil si planul concret prin intermediul triadelor, la relatia biunivoca dintre cele doua triade si cele doua realitati sau intre insasi triade, la felul in care un element dintr-un triunghi interactioneaza cu un alt element din acelasi triunghi sau gradul in care elementele din triunghiuri sunt sincronizate intre ele pentru a sustine un parcurs de viata aliniat cu drumul de destin. Ma voi opri insa momentan asupra elementului din schema pe care il consider cel mai important in contextul in care de la el porneste intregul angrenaj al cocrearii realitatii fizice pe un fir cauzal din realitatea metafizica desemnat ca reprezentativ si alimentat in acest sens. Elementul la care ma refer este INTENTIA.
INTENTIA este starea de vointa anticipativa, flexibila si in acelasi timp ferma, non conflictuala, unitara si omogena. Este impuls creator avand la baza ingrediente Triunghiului Creativ Al Manifestarii Si Transformarii: infruntarea directa a conditiilor existente, experimentarea ingenua a drumului catre obiective, flexibilizarea creativa in fata unicitatii fiecarei situatii in parte. Este o energie care determina si alimenteaza. Este nivelul de creatie cauzal, al tariei blande si blandetii tari.
CONSTIINTA se modeleaza pe sine si ajunge sa interactioneze prin acest instrument al intentiei cu straturile tot mai dense ale MANIFESTARII. Orice lucru existent in Creatie implica o Constiinta animata de o Intentie actionand progresiv asupra energiei mai mult sau mai putin dense aflata la dispozitia sa. In acest caz Mentalul, apoi Afectivul si in cele din urma Planul Material. La nivel de individ, mentalul si afectivul intr-un act de creatie colaboreaza cu intentia, o determina si decurg din ea. Intentia angrenata in spatiul de constiinta din zona Caii Spirituale a Serviciului Orientat catre Altii devine cauza persistenta a oricarei creatii autosustentabile si armonice aflata in curs de manifestare.
Ideal ar fi ca o intentie sa alimenteze orice proces, actiune sau situatie de viata care se doreste a fi cercetata sau manifestata. De la a reusi sa alegi drumul corect la o bifurcatie de drumuri de unde habar nu ai pe unde s-o iei mai departe ori a nimeri cu mingea cosul de baschet, pana la a reusi intr-un anumit domeniu al vietii pe termen scurt, mediu si lung.
Totusi nu orice act de vointa este intentie pura. Cu cat un act de vointa este mai mult impregnat de drama (frica, vina sau atasament si orice forme de reactivitate derivate din acestea), cu atat se pierde din calitatea intrinseca a intentionarii lucrului respectiv de la nivelul cu cel mai bun potential de manifestare. De ce? Pentru ca intentionarea nu se mai formeaza de pe un nivel cauzal al realitatii tuturor posibilitatilor, ci dintr-o realitate care a fost deja creata, ca reactie la ea si conditionat fiind de acea realitate. O astfel de vointa este expresia automatismului comportamental deja limitat prin natura sa. Este un liber arbitru manifestat preponderent la nivelul dinamicilor planului fizic (un gand despre o chestiune imediata si foarte concreta, o emotie avand un motiv punctual de a exista, o actiune care nu face parte dintr-un angrenaj mai amplu), adica in lumea efectelor. Iar interventiile de la acest nivel inseamna intr-o foarte mare masura superficialitate, zbatere, lupta, suferinta, epuizare, moarte. Cauza nu dispare lucrand la efectul ei.
Per ansamblu, INTENTIA pura se deosebeste de VOINTA bruta prin urmatoarele aspecte:
- Intentia pura este permisiva, in timp ce vointa bruta este punitiva.
- Intentia pura este un impuls creativ care nu constrange, vointa bruta este o dorinta febrila care conditioneaza pentru a nu fi conditionata.
- Intentia pura este un joc al gratiei, vointa bruta este unul al fortei.
Inainte insa de orice intentie orientata spre un obiectiv anume, unealta incipienta esentiala a oricarui demers pe calea pozitiva este INTENTIA DE A TE OFERI EXPERIENTEI, necenzurand CEEA CE ESTE printr-o impotrivire habotnica, prin reactii febrile si rezistente menite sa falsifice startul, sa nu admita realitatea de la care se pleaca si dimensiunile la care se cere lucrat.
Indiferent care ne sunt intentiile, nevoile, urgentele, rigorile, lucrurile se cer aduse in manifestare intr-un mod progresiv, gradual, mai putin bazat pe forta si mai mult pe gratie. Nu bruscate, nu inghesuite pe usa din dos a existentei, nu grabite ca urmare a renuntarii la o armonie de facto. Daca aceasta regula nu este inteleasa si respectata cu o anumita coerenta si consecventa, sustinerea spirituala vizavi de un anumit context de viata scade substantial si se poate ajunge la situatia in care ceea ce construiesti ziua se prabuseste noaptea.
Cea mai armonioasa cale de ajungere la o schimbare este intentionarea fara fortaj ca lucrurile sa se intample intr-o noua formula, odata cu sustinerea prin propriul exemplu a noii directii. Vorbim aici de o simbioza intre individ si univers, intre influentare si acceptare, intre vointa proprie si tot ce este dincolo de ea. Doar in felul acesta atributele de forta si gratie ale actului de cocreare incep sa functioneze si sa conlucreze pentru implinirea scopurilor, imbinand aspectul material cu cel spiritual al manifestarii lucrului dorit.
Este FOARTE IMPORTANT de inteles faptul ca, in mod ideal, este necesara folosirea triadei INTENTIE-CONCEPT-SENTIMENT in orice fenomen pe care ajungem sa-l investigam si in orice demers pe care decidem sa-l intreprindem in aceasta viata cu privire la un obiectiv sau altul. Indiferent ca este vorba de introspectarea starilor interioare sau de cocrearea evenimentelor exterioare, apelul la INTENTIE-CONCEPT-SENTIMENT in momentul in care alegem sa ne raportam decident si decisiv la o dinamica interioara sau exterioara asigura o infuzie de forta si gratie in proces. Iar mai departe, acest fapt schimba semnificativ cantitatea si calitatea rezultatelor obtinute.

marți, 5 ianuarie 2016

Calea învingătorului obișnuit

Te invităm la workshop-ul gratuit cu tema: ”Calea învingătorului obișnuit”, susținut de psihoterapeut și formator Luminița LEONTE și consilier de dezvoltare personală Eduard CALOTĂ, din cadrul proiectului Bibliozen, ediția a treia.
Invingătorii sunt acei oameni care au învățat să caute mesajul pozitiv, darul sau valoarea într-o situație cu adevărat dificilă. A fi învingător înseamnă să poți gândi la un alt nivel, pentru că în momente de criză ai nevoie să îți recapeți repede echilibrul emoțional, activând puteri și resurse înnăscute pe care nici nu bănuiești că le ai.

 Workshop-ul ”Calea învingătorului obișnuit” va dezbate următoarele aspecte:
* Cum să îți recapeți stabilitatea când viața deraiază de la cursul ei normal, eliberându-te de griji,
* Cum să faci față situațiilor nedrepte într-o manieră eficientă, folosindu-ți puterea minții tale,
* Cum să te eliberezi de acele interdicții din copilăria, care te-au împiedicat să faci față problemelor eficient și transformarea trecutului,
* Cum să îți crești stima de sine, prin propriile resurse,
* Cum să nu mai reacționezi precum o victimă: ”Nu te mai stoarce, că nu ești lămîie!” 
* Cum să reușești într-o lume care se schimbă constant: ”Zi de zi merg pe calea reușitei, am puterea succesului,
* Exerciții practice, permisiuni, meditație ghidată.

Pentru participare, vă rugăm să vă înscrieți completând formularul online de mai jos sau solicitaţi formularul tipărit, la Centrul de Înscriere şi Referinţe al Bibliotecii (Bd. Ştefan cel Mare, Nr. 8-10). Cei care se vor înscrie vor beneficia de un suport de curs pe care vor lucra în timpul workshop-ului.




Luminița LEONTE, cursuri şi competenţe profesionale:

Educație:
2007 - 2010, Facultatea de Sociologie și Psihologie din București
1989 - 1994, Universitatea Tehnică "Ghe. Asachi" din Iași

Calificări: 
* Consilier de dezvoltare personală, dobândit în Dec 2015, 
Atestat de psiholog cu drept de liberă practică, perioada Dec 2011- 2013

Competențe Anteprenoriale:
* Manager Proiect, dobândit în Aug 2013
* Formator, dobândit în Apr 2013

Lucrări publicate:
* Cartea ”Fitnessul Minții”, Ghid despre neuroplasticitatea creierului, 2015
* Cartea ”De ce n-aș fi mai sănătos decât sunt”, Strategii de vindecare sau ameliorare a bolilor emoționale, fizice și mentale, 2015

Traininguri:
Critical Thinking, Institut of Philosophical Practices in Paris, perioada Apr 2015 - Apr 2015

Certificări:
* Tehnician în activități financiare și comerciale, perioada 2013
* Competențe sociale și civice, perioada  2013  
NLP - Practitioner ARONLP, 2013

Este autoarea urmatoarelor proiecte și workshop-uri:
Om nou, Conștiință nouă, 2011,
Dreptul la fericire și puterea creației, 2012
Cele cinci limbaje ale iubirii, 2013
Ghidul unei vieți raționale,  2015
Mind-Up, Dezvoltare personală la adolescenți, 2013 - 2015
BiblioZen, 2012 - 2016, realizat în colaborare cu Biblioteca Jud. ”Gh, Asachi” din Iași

Conferințe:
Ce este Inteligența Spirituală, 2014 Iași
Gândirea pozitiva, mit sau realitate, 2012 Iași

În prezent este Vicepreședintele Asociației ”OMNOCON” din Iaşi și profesează la Cabinet individual de psihoterapie și dezvoltare personală. Date de contact:
Mobil: 0748.958.844
E-mail: psiholog.leonte@gmail.com

Eduard CALOTĂ, cursuri şi competenţe profesionale:

Educație:
  • Managementul Competitiv  - MBA (Master of Business Administration) - Open University of Great Britain - CODECS Romania
  • Managementul Relatiilor cu Clientii - MBA (Master of Business Administration) - Open University of Great Britain - CODECS Romania
  • Facultate TCM - Universitatea Tehnică „Ghe. ASACHI” Iași
Certificări, calificări:
  • Consilier Dezvoltare Personală
  • Absolvent al Seminarului "Critical Thinking" - Institute of Philosophical Practices in Paris
Experiență profesională:
  • Jurnalism / Editorial,
  • Management Administrativ / Logistică,
  • Relații publice,
  • Management,
  • Productie,
  • Vanzari,
  • Management de Proiecte,
  • Managementul Afacerilor. 
În prezent este Director de dezvoltare la VIPOIL și profesează la Cabinet individual de consiliere de dezvoltare personală. Date de contact:
Mobil: 0733.509.649
E-mail: consilier.calota@gmail.com